Οσφυομηροκνημοποδικοί Κηδεμόνες (HKAFOs)

   Οι οσφυομηροκνημοποδικοί κηδεμόνες (HKAFOs) έσω υποδήματος κατασκευάζονται κατόπιν λήψης γύψινου προπλάσματος και αποτελούνται από έναν ή δύο μηροκνημοποδικούς κηδεμόνες (κατασκευασμένους από θερμοπλαστικό υλικό και μεταλλικές αρθρώσεις γόνατος), οι οποίοι συνδέονται με έναν νάρθηκα κορμού μέσω ισχιακών αρθρώσεων. Οι ισχιακές αρθρώσεις μπορούν να είναι ελεύθερες ή με ασφάλεια ανάλογα τις απαιτήσεις του ασθενή.

   Οι οσφυομηροκνημοποδικοί κηδεμόνες έξω υποδήματος αποτελούνται από έναν ή δύο μηροκνημοποδικούς κηδεμόνες έξω υποδήματος (κατασκευασμένους από δέρμα, μεταλλικές αρθρώσεις γόνατος και ορθοπεδικό υπόδημα τύπου Κλέτζακ), οι οποίοι συνδέονται με μία ζώνη οσφύος επενδυμένη με δέρμα μέσω ισχιακών αρθρώσεων. Και εδώ οι ισχιακές αρθρώσεις μπορούν να είναι ελεύθερες ή με ασφάλεια.

31-32

   Οι οσφυομηροκνημοποδικοί κηδεμόνες είναι κατάλληλοι για ασθενείς που επωφελούνται από τα χαρακτηρηστικά και τα πλεονεκτήματα των μηροκνημοποδικών κηδεμόνων, αλλά έχουν επίσης ανάγκη για μέγιστο έλεγχο στην ισχιακή τους άρθρωση, λόγω αδυναμίας ή/και αστάθειας των ισχιακών τους μυών. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους μηροκνημοποδικούς κηδεμόνες κάντε κλικ εδω!

 Eνδείξεις: Αδυναμία ή/και αστάθεια στην κάμψη, έκταση και περιστροφή του ισχίου σε συνδυασμό με τις ενδείξεις των Μηροκνημοποδικών κηδεμόνων, παράλυση από την οσφυική χώρα και κάτω.

 

Reciprocating Gait Orthoses (RGO)

   Το σύστημα ορθοστάτισης και βάδισης RGO είναι ένα ειδικό σύστημα εναλλασσόμενης κίνησης δύο οσφυομηροκνημοποδικών κηδεμόνων και κατασκευάζεται κατόπιν λήψης γύψινου προπλάσματος. Αναπτύχθηκε ως βοήθημα αποκατάστασης και κινητοποίησης παιδιών με παράλυση στην οσφυική μοίρα και αδυναμία έκτασης των ισχιακών αρθρώσεων.

aparat-rgo-big

    Οι 2 μεταλικές ισχιακές αρθρώσεις του RGO ενώνονται με καλώδιο το οποίο παρέχει μηχανική βοήθεια στην έκταση ενός ισχίου του ασθενή ενώ εμποδίζει την ταυτόχρονη αμφίπλευρη ισχιακή κάμψη. Όταν ο ασθενής ξεκινάει ένα βήμα και πραγματοποιείται κάμψη στο ένα του ισχίο, τότε το καλώδιο προκαλεί έκταση στο αντίθετο ισχίο, δημιουργώντας έτσι μια πιο φυσιολογική βάδιση που δεν απαιτεί ιδιαίτερη ενέργεια και προσπάθεια.

    Για να πραγματοποιηθεί ένα βήμα χρειάζεται ενεργή έκταση του ισχίου, τους κάτω κοιλιακούς μυς ή/και έκταση στην σπονδυλική στήλη. Πολλοί ασθενείς προτιμούν να κρατάνε και 2 πατερίτσες ενώ βαδίζουν με το RGO, για να αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά. 

    Το RGO χρησιμοποιείται επιτυχώς κυρίως από παιδιά που έχουν δύναμη στα χέρια τους, κίνητρο και επιθυμία να σταθούν στα πόδια τους και φυσικά υποστήριξη από το περιβάλλον τους. Η ορθοστάτιση και η παθητική βάδιση είναι πολύ σημαντικά στην σωστή ανάπτυξη της ανατομίας, του αγγειακού συστήματος, των αναπνευστικών οργάνων και του κινητικού μηχανισμού τους, και δρα προληπτικά κατά καρδιακών παθήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παραπληγικούς ενήλικες ασθενείς, αλλά συνήθως προτιμούν ένα αναπηρικό αμαξίδιο για τις μεταφορές τους.   

Ενδείξεις: Διασχιδής ράχη, Σταυροπληγία και άλλες μυϊκές διαταραχές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration