WeightbearingView1

      Ο πελματογράφος footscan® φέρνει την επανάσταση στην διαδικασία της συνταγογράφησης ΟΡΘΩΤΙΚΩΝ πελμάτων με την χρήση ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ των ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ, για να προτείνει το ιδανικό ορθωτικό πέλμα που θα εξισορροπήσει και θα διορθώσει κάθε δυσλειτουργία που σχετίζεται με την μηχανική του ποδιού κατά την δυναμική του λειτουργία (βάδιση).

      Η σωστή συνταγή ενός ορθωτικού πέλματος επιτυγχάνεται από το λογισμικό στον υπολογιστή, που λαμβάνει υπ’ όψη του την δυναμική μέτρηση του ποδιού, το σωματικό βάρος του ασθενούς και τις ανάγκες της δραστηριότητας. Ο πελματογράφος footscan® μας επιτρέπει να συλλέξουμε πληροφορίες με ταχύτητα μέχρι 500 στιγμιότυπα το δευτερόλεπτο, οι οποίες είναι πολύ γρήγορες για να παρατηρηθούν με το μάτι. Με τις πληροφορίες αυτές έχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια στη διάγνωση και στην επιτυχία της θεραπείας. Όλα τα ορθωτικά πέλματα κατασκευάζονται με κορυφαία υλικά από πτυχιούχο, έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό.

Main-Screen-image

 

Το πελματογράφημα χωρίζεται σε 4 φάσεις: κλινική εξέταση, στατική ανάλυση, δυναμική ανάλυση, πόρισμα & συνταγή.

      Κατά τη κλινική εξέταση ο ασθενής παρατηρείται στα κάτω άκρα του για τυχόν κάλους, πληγές, κότσια, σφυροδακτυλία, βαθμό αίσθησης, περιοχές με αίσθηση πόνου, λειτουργία αρθρώσεων, δύναμη μυών, δυσλειτουργίες στο γόνατο/ισχίο, ασυμμετρία και ανισοσκελία κάτω άκρων καθώς και τη φθορά των παπουτσιών του. Ζητείται επίσης ένα βασικό ιατρικό παρελθόν που μπορεί να έχει επηρεάσει τα κάτω άκρα (διαβήτης, αρθρίτιδα, επέμβαση, εγκεφαλική παράλυση, εγκεφαλικό κ.ο) Η κλινική εξέταση μας δίνει μια πρώτη εικόνα όχι μόνο για τη κατασκευή των ορθωτικών πελμάτων και την επιλογή των υλικών τους, αλλά και για την επιλογή των υποδημάτων που θα προταθούν στον ασθενή σε περίπτωση που αντιμετωπίζει πρόβλημα με αυτά.

      Κατά τη στατική ανάλυση ο ασθενής στέκεται στην πλατφόρμα του πελματογράφου και εξετάζεται ως προς τη κατανομή του βάρους του (αναλογία του βάρους στα εμπρόσθια μέρη των πελμάτων σε σύγκριση με τα οπίσθια), ύπαρξη ανισοσκελίας, και κατανομή πιέσεων που ασκούνται στα πέλματα.

      Κατά τη δυναμική ανάλυση ο ασθενής ζητείται να περπατήσει στην πλατφόρμα του πελματογράφου 3-4 φορές όπου συλλέγονται και αποθηκεύονται στον υπολογιστή δεδομένα πελματιαίων πιέσεων και δυνάμεων καθ’ όλη τη φάση της βάδισης (δες παρακάτω). Η πλατφόρμα αποτελείται από μικρού μεγέθους αισθητήρες διαστάσεων 5mm X 7mm, οι οποίοι επιτρέπουν την ακριβή ανάλυση των μεταβολών των πιέσεων κάτω απ’ όλες τις περιοχές του πέλματος. Αυτό είναι απαραίτητο σε όποιον θέλει να έχει ξεκάθαρη εικόνα της μηχανικής του ποδιού, και είναι ζωτικής σημασίας όταν έχει να κάνει με παθολογικές καταστάσεις όπως ο διαβήτης. Τα δεδομένα όλων των βαδισμάτων συγκρίνονται μεταξύ τους έτσι ώστε η τελική εικόνα να είναι ένας μέσος όρος όλων αυτών και το πόρισμα να είναι πιο ακριβές.

 Footscan1

      Μόλις έχουν αναλυθεί όλα τα δεδομένα που πάρθηκαν κατά τις 3 προηγούμενες φάσεις, δίνεται στον ασθενή το αποτέλεσμα εκτυπωμένο μαζί με πόρισμα που παρουσιάζει με λεπτομέρειες την εικόνα των πελμάτων του, τυχόν δυσλειτουργίες που σχετίζονται με τη μηχανική του ποδιού (βλαισοποδία, ραιβοποδία, πλατυποδία, κοιλοποδία, μεταταρσαλγία κ.ο) και προτείνεται το ιδανικό ορθωτικό πέλμα που θα διορθώσει τη μηχανική δυσλειτουργία των πελμάτων του και θα απαλύνει ή θα εξαλείψει ολοκληρωτικά τον πόνο που νιώθει. Τα αποτελέσματα αυτά, το πόρισμα και η πρόταση ορθωτικών πελμάτων δίνονται από τον ασθενή στον ορθοπεδικό γιατρό όπου τον/ην βοηθάνε να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και κατ’ επέκταση να συνταγογραφήσει τα ορθωτικά πέλματα ή/και τα ορθοπεδικά παπούτσια. Τονίζουμε ότι τα αποτελέσματα του κάθε ασθενή αποθηκεύονται στο σύστημα του υπολογιστή μας, για να υπάρχει έτσι η δυνατότητα σύγκρισης τους με μελλοντικές εξετάσεις. 

footscanColorFootScan1

     Τα ορθωτικά πέλματα κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου σε μας ύστερα από εκμαγείο που παίρνεται από τον ασθενή (γύψινο πρόπλασμα) και είναι φτιαγμένα για να καλύψουν τις δικές του ανάγκες αφού ακολουθούν ακριβώς την ανατομία των πελμάτων του. Μπορούν να μεταφέρονται εύκολα από παπούτσι σε παπούτσι και είναι κατάλληλα για τους περισσότερους τύπους παπουτσιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ορθωτικά πέλματα παραγγελίας κάντε κλικ στην ενότητα "Πέλματα παραγγελίας".

     Ο συνδυασμός της υψηλής συχνότητας λειτουργίας και χωρικής ανάλυσης αισθητήρων καθιστά το footscan® κορυφαίο μεταξύ των συστημάτων μέτρησης πιέσεων.

Σημειώνουμε ότι:

- Τα πελματογραφήματα πραγματοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο μας χώρο στο κεντρικό κατάστημα του Παγκρατίου (Κόνωνος 69 - 71) κατόπιν ραντεβού! Για να κλείσετε ραντεβού, καλέστε στο 210 7011970.

- Το πελματογράφημα πραγματοποιείται σε παιδιά που έχουν την δυνατότητα αυτόνομης βάδισης και είναι από 5 ετών και άνω. Επίσης πραγματοποιείται σε ενήλικες που έχουν την δυνατότητα βάδισης χωρίς τη χρήση βοηθήματος π.χ Πι, μπαστούνι

- Η διάρκεια ενός πελματογραφήματος είναι συνήθως 10 - 20 λεπτά. Στον χρόνο αυτό δεν υπολογίζεται η λήψη μέτρων για ορθωτικά πέλματα παραγγελίας.

- Το πελματογράφημα πραγματοποιείται από εξειδικευμένο πτυχιούχο Ορθωτικό με Bachelor Prosthetics & Orthotics στο πανεπιστήμιο του Salford (Αγγλία).

- Η εταιρεία μας έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει πελματογραφήματα άλλων εταιρειών και πελματογράφων, εφόσον και μόνο διαθέτουν πόρισμα αναλυτικών αποτελεσμάτων. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ορθωτικά Πέλματα παραγγελίας »
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration