Βρεφικοί / Παιδικοί νάρθηκες κνημοποδικοί ADM με σανδάλια (Νύχτας)

brefikoi paidikoi narthikes raiboipopodias adm-sandalia nuxtas
0001275_pair-of-abduction-dorsiflexion-mechanisms-with-adm-sandals
narthikes paidikoi adm raiboipopodias
mixanismoi adm
adm kidemones
before-and-after-adms-both-pics2
abduction-mechanism-v003-colour
dorsiflexion-mechanism-v002-colour
Κωδικός: ADM001C
Κατασκευαστής: MD Orthopaedics
Ρωτήστε μας για το προϊόν:
Πληροφορίες τιμολόγησης

Περιγραφή

Οι κνημοποδικοί νάρθηκες νύχτας ADM είναι κατάλληλοι για συντηρητική αποκατάσταση κατά τη διάρκεια του ύπνου σε βρέφη και παιδιά που έπασχαν ή πάσχουν από συγγενή ραιβοϊπποποδία και χρειάζονται ένα βοήθημα που θα αποτρέψει τον υποτροπιασμό. Αποτελούνται από ένα ζεύγος μποτάκια/σανδάλια σιλικόνης τα οποία διαθέτουν μηχανισμό με δύο ελατήρια στην ποδοκνημική άρθρωση, ο οποίος προωθεί την πελματιαία απαγωγή και ραχιαία κάμψη, χωρίς όμως να εμποδίζει τις φυσιολογικές κινήσεις των πελμάτων. 

Πως λειτουργούν οι νάρθηκες νύχτας ADM;

Τα ADM είναι δυναμικοί κνημοποδικοί νάρθηκες οι οποίοι ωθούν τα πέλματα σε απαγωγή. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που διορθώνουν την ραιβοϊπποποδία (π.χ κηδεμόνας Dennis Brown), τα ADM δεν διαθέτουν μπάρα ακινητοποίησης και δεν εμποδίζουν τις φυσιολογικές κινήσεις των πελμάτων. Είναι πιο εύκολοι στην χρήση και πολύ πιο άνετοι σε σύγκριση με τα Dennis Brown.

Ο κάθε νάρθηκας ADM διαθέτει δύο αρθρώσεις με ελατήρια, οι οποίες είναι ανατομικά ευθυγραμμισμένες με τις δύο βασικές αρθρώσεις του πέλματος, την ποδοκνημική διάρθρωση και την υπαστραγαλική άρθρωση. Ένα παιδί ή βρέφος που φοράει τoυς νάρθηκες ADM μπορεί να κινήσει τα πέλματά του προς οποιαδήποτε φυσιολογική θέση, αλλά όταν βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας όπως ο ύπνος, τα ελατήρια περιστρέφουν τις αρθρώσεις του και οδηγούν σε ραχιαία κάμψη και πελματιαία απαγωγή.

Με απλά λόγια οι νάρθηκες οδηγούν τα πέλματα στην ακριβώς αντίθετη θέση από αυτήν της ραιβοϊπποποδίας. Ενώ το παιδί κοιμάται, δέχεται στα πέλματά του ένα συνεχές και ήπιας μορφής τέντωμα, το οποίο προτρέπει τους τένοντες και τους συνδέσμους να τεντώσουν, χωρίς όμως να ακινητοποιεί το πέλμα σε αυτή τη θέση. Με άλλα λόγια, κάνουν την ίδια δουλειά με τον κηδεμόνα Dennis Brown (ακολουθώντας το πρωτόκολλο PONSETI), αλλά λόγω της έλλειψης της μπάρας, τα παιδιά νιώθουν πιο άνετα και τα αποδέχονται καλύτερα. Επίσης, σε αντίθεση με τον κηδεμόνα Dennis Brown, τα ADM επηρεάζουν μόνο τα πέλματα και την ποδοκνημική και δεν προκαλούν περιστροφικές κινήσεις στα γόνατα και τα ισχία του παιδιού.

Απο τεχνικής άποψης, οι νάρθηκες ADM επιτρέπουν τις εξής κινήσεις στο πέλμα: έως 30° βλαισότητα (απαγωγή), έως 5° ραιβότητα, έως 30° ραχιαία κάμψη και έως 45° πελματιαία κάμψη.

Μπορεί το παιδί να περπατήσει με τους νάρθηκες ADM;

Οι ADM νύχτας προτείνονται κυρίως για χρήση την ώρα του ύπνου ή της ξεκούρασης, όπου ο χρήστης βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Φορώντας τους, υπάρχει η δυνατότητα βάδισης αλλά δεν προτείνεται για παραπάνω από λίγα μέτρα μέσα στο σπίτι. Δεν τοποθετούνται σε υποδήματα. Αντίθετα, οι νάρθηκες ADM με υποδήματα (αντί για σανδάλια) προτείνονται για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην ενότητα: Βρεφικοί / Παιδικοί νάρθηκες κνημοποδικοί ADM με υποδήματα (Ημέρας).

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές

- Τα σανδάλια καθώς και το άνω τμήμα της γάμπας περιλαμβάνουν επένδυση σιλικόνης. Εξωτερικά αποτελούνται από μαλακό δέρμα. 

- Εφαρμόζουν με 4 ή 5 λουράκια κλεισίματος που δεν επιτρέπουν στο βρέφος / παιδί την αφαίρεση τους.

-  Τα σανδάλια στο οπίσθιο τμήμα τους περιλαμβάνουν δύο οπές για τον έλεγχο της σωστής τοποθέτησης των πελμάτων.

- Τα σανδάλια συνδέονται με το άνω τμήμα της γάμπας μέσω του μηχανισμού Mitchell quick clip. Αποσυνδέονται εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού.

- Για τη σωστή εφαρμογή των ADM, εφαρμόστε πρώτα τα σανδάλια στο παιδί και μετά τοποθετήστε το μηχανισμό ADM με το άνω τμήμα της γάμπας μέσω του Mitchell quick clip. 

Μετρήσεις

- Για να βρείτε το σωστό μέγεθος στα σανδάλια μετρήστε το μήκος του κάθε πέλματος σε χιλιοστά. Αν η μέτρηση είναι οριακή ανάμεσα σε δύο μεγέθη προτιμήστε το μεγαλύτερο για να κρατήσουν περισσότερο.

- Το μέγεθος του μηχανισμού των αρθρώσεων με τα ελατήρια, οποίος περιλαμβάνει και το άνω τμήμα της γάμπας, επιλέγεται από εμάς ανάλογα το μέγεθος στα σανδάλια. Σε περίπτωση που το παιδί είναι πολύ λεπτό στην γάμπα ή υπέρβαρο, ενημερώστε μας για να το λάβουμε υπόψιν στην επιλογή του μεγέθους του μηχανισμού. 

- Τα 2 ελατήρια του μηχανισμού της άρθρωσης ADM έχουν 3 επιλογές σκληρότητας, μέτρια, μαλακή και σφιχτή. Για να βρείτε τη σωστή σκληρότητα στα δύο ελατήρια, δείτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες. 

- Τα σανδάλια και ο μηχανισμός ADM που περιλαμβάνει και το άνω τμήμα της γάμπας, πωλούνται σαν σετ ή και ξεχωριστά. Επίσης δίνεται η δυνατότητα παραγγελίας ενός μόνο μηχανισμού με ένα μόνο σανδάλι για παιδιά που έχουν μονόπλευρη πάθηση. 

- Προέλευση: ΑΜΕΡΙΚΗ

- Χρώμα: Μπλε, Ροζ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Βρέφη και παιδιά με συγγενής ραιβοϊπποποδία, Συντηρητική αποκατάσταση διορθωμένης χειρουργικά ραιβοϊπποποδίας για την αποφυγή υποτροπιασμού, Συντηρητική αντιμετώπιση στροφικών παραμορφώσεων των πελμάτων.

ΜΕΓΕΘΗ ΣΑΝΔΑΛΙΑ: Μήκος πέλματος σε χιλιοστά (mm). Μετρήστε και τα 2 πέλματα. Αν έχουν διαφορά, επιλέξτε διαφορετικά μεγέθη για το καθένα χωρίς έξτρα χρέωση.

Μέγεθος 0 (81-87 χιλ.), Μέγεθος 1 (88-92 χιλ.), Μέγεθος 2 (93-102 χιλ.), Μέγεθος 3 (103-112 χιλ.), Μέγεθος 4 (113-122 χιλ.), Μέγεθος 5 (123-132 χιλ.), Μέγεθος 6 (133-142 χιλ.), Μέγεθος 7 (143-152 χιλ.), Μέγεθος 8 (153-162 χιλ.), Μέγεθος 9 (163-172 χιλ.), Μέγεθος 10 (173-182 χιλ.), Μέγεθος 11 (183-192 χιλ.), Μέγεθος 12 (193-202 χιλ.)

ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΩΝ: Επιλέξτε την σκληρότητα των δύο ελατηρίων για την 1. ποδοκνημική διάρθρωση (ραχιαία κάμψη) και την 2. υπαστραγαλική άρθρωση (πελματιαία απαγωγή/ βλαισότητα). Η σκληρότητα μπορεί να είναι διαφορετική στις δύο αρθρώσεις. 

Μέτρια: Προτείνονται στα περισσότερα παιδιά.

Ήπια: Προτείνονται σε παιδιά με αρκετά ελαστικά πέλματα (hyper-mobile feet), με χαμηλό μυϊκό τόνο, και μικρό βάρος (αδύνατα).

Σφιχτά: Προτείνονται σε παιδιά με σφιχτούς συνδέσμους και μικρό εύρος κινήσεων των πελμάτων. Επίσης σε παιδιά με μεγαλύτερο βάρος (υπέρβαρα). Η επιλογή τους πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κάποια παιδιά μπορεί να νιώσουν δυσφορία μετά από 3 ώρες χρήσης.

ΤΙΜΗ (με ΦΠΑ): 1.100,00 ευρώ (Σετ ζεύγος σανδάλια και μηχανισμοί ADM. Πωλούνται και ξεχωριστά.)

                           550,00 ευρώ (Σετ 1 σανδάλι μαζί με μηχανισμό ADM)

ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ: Για Αττική δωρεάν. Για επαρχία 6,00 ευρώ.

* Για παραγγελίες καλέστε μας στο 210 7011970 ή στείλτε μας email στο [email protected]

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration