Η πολυετής εμπειρία μας στην κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, η συνεχής έρευνα, η χρήση πελματογραφήματος, η λήψη μέτρων αποκλειστικά με εκμαγείο - γύψινο πρόπλασμα και τέλος η γνώση των περισσοτέρων τύπων ορθωτικών πελμάτων, καθώς και των ιδιοτήτων των υλικών με τα οποία κατασκευάζονται, μας βοηθάνε να προσεγγίζουμε επιτυχημένα τη θεραπεία κάθε είδους πάθησης των κάτω άκρων.

      Υπάρχουν πολλών ειδών ορθωτικά πέλματα όπως υπάρχουν και πολλές παθήσεις πελμάτων. Σε γενικές γραμμές τα υλικά, ο τύπος κατασκευής, και το σχέδιο του ορθωτικού πέλματος εξαρτώνται από:

 - την μηχανική δυσλειτουργία των αρθρώσεων των πελμάτων του (πλατυποδία, βλαισοπλατυποδία, βλαισοποδία, ραιβοποδία, ιπποποδία, μεταταρσαλγία, κοιλοποδία κ.τ.λ) και κατά πόσο είναι διορθώσιμη,

- την ύπαρξη πόνου, κάλων, έλκους ή/και ευαίσθητου δέρματος,

- την πάθηση που μπορεί να έχει επηρεάσει τα κάτω άκρα του (διαβήτης, αρθρίτιδα, άκανθα, ανισοσκελία, κτλ)

- τον τύπο υποδημάτων που φοράει ο ασθενής

- το βάρος του ασθενή καθώς και τις δραστηριότητες του

 

Ανάλογα με την πάθηση και τις ανάγκες του κάθε ασθενή, ο σκοπός των ορθωτικών πελμάτων παραγγελίας είναι:

- να κατανέμουν και να διαμοιράσουν σωστά τις πιέσεις και τις δυνάμεις που ασκούνται από το έδαφος σε ολόκληρη την επιφάνεια του πέλματος ανακουφίζοντας έτσι πονεμένες περιοχές

- να εμποδίσουν μηχανικά τη δυσλειτουργία πελματιαίων αρθρώσεων ασκώντας διορθωτικές δυνάμεις και

- να αποφορτίσουν ή να υποστηρίξουν συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές

- να επαναφέρουν την ισορροπία όταν υπάρχει αστάθεια

- να αποτρέψουν χειρουργικές επεμβάσεις και ακρωτηριασμούς

 

Πελματογράφημα / Λήψη Μέτρων

      Στην εταιρία μας τα ορθωτικά πέλματα παραγγελίας κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν πελματογραφήματος και λήψεως γύψινου προπλάσματος - εκμαγείου, αφού αυτός είναι ο μόνος σωστός και αποτελεσματικός τρόπος για την δημιουργία ενός εξατομικευμένου πέλματος.

Footscan1

      Το πελματογράφημα χρησιμοποιείται σαν διαγνωστικό εργαλείο με σκοπό να δώσει στον εξειδικευμένο τεχνικό μας μια πλήρη εικόνα των πιθανών ανώμαλων φορτίσεων που ασκούνται κάτω από το πέλμα κατά τη διάρκεια της βάδισης, λόγω μηχανικής δυσλειτουργίας του αστραγάλου ή των πελματιαίων αρθρώσεων. Η εταιρεία μας έχει επίσης τη δυνατότητα να διαβάσει και να κατανοήσει πελματογραφήματα που έχουν γίνει από άλλες εταιρίες ή ιδρύματα (εφόσον αυτά είναι δυναμικά και τεκμηριωμένα με πόρισμα) Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην ενότητα “Πελματογράφημα.

       Έχοντας σαν βάση τα αποτελέσματα του πελματογραφήματος, καθώς και την κλινική εικόνα των πελμάτων, ο τεχνικός θα προτείνει στον ασθενή το σωστό πέλμα για την δική του περίπτωση και θα προβεί στην λήψη μέτρων με τη μέθοδο εκμαγείου - γύψινου προπλάσματος. 

BIGimpression png11

      Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ορθοτικών πελμάτων είναι αντιβακτηριακά πολυαιθυλένιο, πολυουρεθάνη, δέρμα και θερμοπλαστικά γερμανικής και Αμερικάνικης προέλευσης. 

Πρόβα / Παράδοση

      Ο χρόνος κατασκευής και παράδοσης των ορθωτικών πελμάτων παραγγελίας ποικίλει μεταξύ 3 - 15 ημερών. Στην παράδοση ο ασθενής ζητείται να περπατήσει φορώντας τα πέλματα στα υποδήματα του με σκοπό να σιγουρευτεί ο τεχνικός ότι έχουν επέλθει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

leechiro foot in orthotic1

 Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ορθωτικών πελμάτων είναι οι παρακάτω:

 - Ορθωτικό πέλμα για διόρθωση της Βλαισοπλατυποδίας

 Χαρακτηριστικά: Μεγάλη ανύψωση στην εσωτερική επιμήκης καμάρα, σφηνοειδής εσωτερική ανύψωση κάτω από την πτέρνα, ψηλά κυπελλοειδή τοιχώματα τύπου Heel Cup, υλικά EVA υψηλής πυκνότητας, μαλακή επίστρωση.  

PA1808871qqPA1808881qq

 PA1808891PA1808851

- Ορθωτικό πέλμα για διόρθωση της ραιβοποδίας

Χαρακτηριστικά: Απλή συγκράτηση της εσωτερικής καμάρας, ενίσχυση της εξωτερικής ποδικής καμάρας, σφηνοειδής εξωτερική ανύψωση κάτω από την φτέρνα, ψηλά τοιχώματα τύπου Heel Cup, υλικά EVA υψηλής πυκνότητας, μαλακή επίστρωση. Σε περίπτωση έσω στροφής (ραιβό μετατάρσιο) του πρόσθιου μέρους του πέλματος, η εξωτερική σφηνοειδής ανύψωση επεκτείνεται μέχρι την περιοχή του 5ου μεταταρσίου, ενώ τα κυπελλοειδή τοιχώματα επεκτείνονται εσωτερικά μέχρι το 1ο μετατάρσιο.

revotita

raivo metatarsio

- Ορθωτικό πέλμα για διόρθωση της μεταταρσαλγίας

Χαρακτηριστικά: Ανύψωση πίσω από τις κεφαλές των πονεμένων μεταταρσίων, μαλακό απορροφητικό EVA χαμηλής πυκνότητας κάτω από τα μετατάρσια και τα δάκτυλα, μαλακή επίστρωση 3 χιλ. Σε βεβαρήμενες περιπτώσεις, στο ορθωτικό πέλμα πραγματοποιείται κοίλανση κάτω από το πονεμένο μετατάρσιο για ολοκληρωτική αποφόρτιση αυτού. 

ptosi metatarsiou

 - Ορθωτικό πέλμα για τη διόρθωση της ανισοσκελίας

 

 

- Ορθωτικό πέλμα για το διαβητικό πόδι (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην ενότητα “Διαβητικό πόδι”)

Χαρακτηριστικά: Συγκράτηση της εσωτερικής και εξωτερικής ποδικής καμάρας, ελαφρά ανύψωση πίσω και από τις 5 κεφαλές των μεταρσίων, μαλακό απορροφητικό EVA χαμηλής πυκνότητας για ανακούφιση και αποφόρτιση της πτέρνας, των μεταταρσίων και των δακτύλων, μαλακή επίστρωση 4 χιλ. από διαβητικό Poron. Σε περίπτωση έλκους, πραγματοποιούμαι κοίλανση για ολοκληρωτική αποφόρτιση της περιοχής.

diabitiko pelma

diabitiko pelma2

Ενδείξεις: Πλατυποδία, Βλαισοπλατυποδία, Βλαισοποδία, Ραιβοποδία, Ραιβοιπποποδία, Κοιλοποδία, Μεταταρσαλγία, Άκανθα πτέρνας, ακρωτηριασμός πέλματος τύπου Lisfranc & Chopart, ακρωτηριασμός δακτύλων, διαβητικό πόδι, Νεύρωμα Morton’s, Πελματιαία απονεύρωση

Σημειώνουμε ότι:

 - Τα πέλματα παραγγελίας μπορούν να σταλθούν ταχυδρομικά με αντικαταβολή σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας σε περίπτωση που ο ασθενής δεν έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στο κατάστημα μας για την παράδοση.

- Σε περίπτωση που ο ασθενής αισθάνεται οποιαδήποτε τύπου ενόχληση εξαιτίας των πελμάτων, ζητείται να επικοινωνήσει με την εταιρία μας ώστε ο τεχνικός να παρέμβει και να τα διορθώσει.

- Σε περίπτωση που ο ασθενής δεν μείνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των ορθωτικών πελμάτων του και παρά τις διορθώσεις του τεχνικού μας, τότε ένα νέο ζευγάρι ορθωτικών πελμάτων θα κατασκευαστεί και θα δοθεί εντελώς δωρεάν.

- Η διάρκεια ζωής των πελμάτων παραγγελίας εξαρτάται από τις δραστηριότητες του ασθενή. Συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 1.5 - 3 έτη για καθημερινή χρήση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πελματογράφημα
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration