fb7ef2e9f76b147b6ad6d0d8d0b02218w2RTEmagicC lucro schuhe classic kinetic.jpg

    Το πιο σημαντικό κομμάτι ένδυσης ενός ατόμου είναι τα υποδήματα που φοράει. Η σωστή επιλογή νούμερου αλλά και τύπου υποδημάτων είναι το Α και το Ω για μια σωστή και ξεκούραστη βάδιση. Η βασική τους λειτουργία είναι να μεταφέρουν το βάρος μας στο έδαφος ενώ περπατάμε, προσφέροντας ταυτόχρονα σταθερότητα και προστασία στα πέλματα μας.

    Τα στενά υποδήματα προκαλούν συνεχής πίεση στα πέλματα η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πληγές και παραμορφώσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέγουμε υποδήματα που εφαρμόζουν σωστά στα πέλματα με σχετική ευρυχωρία στο μήκος, το πλάτος αλλά και το βάθος τους. Δυστυχώς το 80-90 % των υποδημάτων του εμπορίου δεν είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν άνεση και σωστή εφαρμογή και σαν αποτέλεσμα τα πόδια κουράζονται και πονάνε ύστερα από σύντομη χρήση τους. 

    Για το λόγο αυτό η χρήση ορθοπεδικών ή ανατομικών υποδημάτων είναι η πιο σωστή λύση. Υπάρχουν 4 ειδών ορθοπεδικά υποδήματα:

1. Ανατομικά υποδήματα (μαζικής παραγωγής)

2.  Ορθοπεδικά υποδήματα (μαζικής παραγωγής)

3. Ορθοπεδικά εξατομικευμένα υποδήματα κατόπιν λήψης μέτρων (παραγγελίας)

4. Διαβητικά υποδήματα κατόπιν λήψης μέτρων (μαζικής παραγωγής ή παραγγελίας)

Η εταιρεία μας εμπορεύεται και κατασκευάζει και τους 4 τύπους ορθοπεδικών/ανατομικών υποδημάτων.  

1. Ανατομικά υποδήματα (μαζικής παραγωγής)

    Τα ανατομικά υποδήματα είναι η καλύτερη λύση για άτομα που επιζητούν άνεση και δεν έχουν ιδιαίτερες παραμορφώσεις στα πέλματα τους. Έχουν συνήθως μαλακό πάτο για την απορρόφηση κραδασμών και σχετική ευρυχωρία για την αποφυγή πιέσεων στο πέλμα. Είναι ελαφριά και τα σχέδια τους είναι πολλά και ευπαρουσίαστα, ενώ η τιμή τους χαμηλή και προσιτή. Πολλά ανατομικά υποδήματα έχουν προσθαφαιρούμενο πάτο για να μπορεί να εφαρμοστεί ορθωτικό πέλμα παραγγελίας ή έτοιμο (π.χ σιλικόνης). 

P41800051

Ενδείξεις: Πονεμένα πέλματα, μικρές παραμορφώσεις στα δάκτυλα, βλαισό δάκτυλο (κότσι), ήπια σφυροδακτυλία, πτώση μεταταρσίων.

    Μεγάλη ποικιλία ανατομικών υποδημάτων αντρικών και γυναικείων θα βρείτε στο υποκατάστημα μας στην Αργυρούπολη, Κύπρου & Ελ. Βενιζέλου 64 (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην ενότητα "Καταστήματα").   

 

2. Ορθοπεδικά υποδήματα κατόπιν λήψης μέτρων ή μαζικής παραγωγής

    Τα ορθοπεδικά υποδήματα μαζικής παραγωγής είναι η μέση λύση ανάμεσα στα ανατομικά και στα εξατομικευμένα ορθοπεδικά. Η βασική τους διαφορά από τα ανατομικά υποδήματα είναι ότι περιλαμβάνουν μια πιο ευρύχωρη βάση, τόσο στο πλάτος όσο και στο βάθος των δακτύλων και του κουτεπιέ. Επίσης περιλαμβάνουν πολύ μαλακό και παχύ πάτο, που μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε ορθωτικό πέλμα παραγγελίας. Απευθύνονται σε πόδια με πιο σοβαρές δυσλειτουργίες και παραμορφώσεις (π.χ κότσια, σφυροδακτυλίες, πρησμένα πόδια, αρθρίτιδα, πόνος στα μετατάρσια, διαβήτη).

    Είναι κατασκευασμένα από μαλακό δέρμα ή μεταξόλυκρα που είναι αρκετά εύκαμπτα υλικά και δεν προκαλούν καμία πίεση και τριβή σε πονεμένες περιοχές όπως π.χ τα κότσια.  Η σόλα τους είναι αντιολισθητική και πολύ ελαφριά. Το εργαστήριο μας έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει τεχνικές παρεμβάσεις στα υποδήματα αυτά όπως π.χ να προστεθεί βράχυνση στη σόλα σε περιπτώσεις ανισοσκελίας. Ο χρόνος παράδοσης των ορθοπεδικών υποδημάτων είναι συνήθως 2 - 4 μέρες. 

Ενδείξεις: Σφυροδακτυλία, Βλαισό δάκτυλο (Κότσι), αρθρίτιδα, δυσκαμψία μεγάλου δακτύλου, νευροπάθειες, διαβήτης, ανισοσκελία, πρησμένα πέλματα, πτώση μεταταρσίων, προσθήκη οποιουδήποτε ορθωτικού εξατομικευμένου πέλματος παραγγελίας.

 

    Το κεντρικό μας κατάστημα στο Παγκράτι (Κόνωνος 69-71) προμηθεύεται ορθοπεδικά υποδήματα μαζικής παραγωγής από την αμερικάνικη εταιρεία Dr. Comfort (www.drcomfort.com) και από την ισπανική εταιρεία EMO (www.emo.es). Τα σχέδια της κάθε εταιρείας είναι αρκετά για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τις προτιμήσεις.

 

- Dr. Comfort αμερικάνικα ορθοπεδικά υποδήματα μαζικής παραγωγής

    Τα ορθοπεδικά υποδήματα Dr. Comfort είναι κατάλληλα για άντρες και γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη, αρθρίτιδα, παραμορφώσεις στα δάκτυλα, ή έχουν πρησμένα ή πολύ φαρδιά πέλματα. Το κάθε νούμερο βγαίνει σε 4 διαφορετικά μεγέθη: Narrow, Medium, Wide, extra wide. Τα μεγέθη διαφοροποιούν το πλάτος και την περιφέρεια μεταταρσίων, με αποτέλεσμα να διασφαλίζουν την τέλεια εφαρμογή σε οποιοδήποτε πέλμα.

9982ac9b391f362d3cb97ef9c43783211

    Εξωτερικά αποτελούνται από πλατιά, αντιολισθητική και ελαφριά σόλα που προσφέρει σταθερότητα και ισορροπία στο χρήστη καθώς και υψηλής ποιότητας αποτριχωμένο δέρμα ή Lycra που παίρνει το σχήμα του ποδιού για μεγαλύτερη άνεση.

    Εσωτερικά περιλαμβάνουν δερμάτινη επένδυση χωρίς ραφές που διατηρεί τα πόδια στεγνά και δροσερά, διπλή επένδυση στο κολάρο της φτέρνας που μειώνει τους ερεθισμούς, επιπλέον βάθος στην περιοχή των δακτύλων για την αποφυγή πίεσης και τριβής, καθώς και μαλακούς, απορροφητικούς, προσθαφαιρούμενους πάτους από Gel που μπορούν να αντικατασταθούν με οποιοδήποτε ορθοτικό εξατομικευμένο πέλμα παραγγελίας.Τα Dr. Comfort είναι δερματολογικά και κλινικά ελεγμένα και φέρουν το σήμα πιστοποίησης CE. Για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή υποδημάτων Dr. Comfort κάντε κλικ εδώ! 

fb7ef2e9f76b147b6ad6d0d8d0b02218

13-4-William-Chestnutab979f96663e382b269abad011f03989baaaa734bf54fea84f4e2f9d45d927c0

 

- EMO ισπανικά ορθοπεδικά υποδήματα μαζικής παραγωγής

    Τα ορθοπεδικά υποδήματα EMO είναι κατάλληλα για άντρες και γυναίκες με μεγάλες παραμορφώσεις στα πέλματα και στα δάκτυλα καθώς και για διαβητικούς. Η φόρμα τους είναι αρκετά ευρύχωρη  στη περιοχή του κουντεπιέ και στο πρόσθιο κομμάτι των δακτύλων. Εξωτερικά είναι κατασκευασμένα από μαλακό δέρμα υψηλής ποιότητας ή/και μεταξόλυκρα. Εσωτερικά έχουν επένδυση από PPT που προστατεύει το πέλμα από τριβές και επικίνδυνες πιέσεις, μαλακό δέρμα και προσθαφαιρούμενο μαλακό και απορροφητικό πάτο.

003500

    Σε αντίθεση με τα Lucro και τα Dr. Comfort, τα υποδήματα EMO δεν παραγγέλνονται κατόπιν λήψης μέτρων και το κάθε νούμερο έχει συγκεκριμένο μήκος, πλάτος και περιφέρεια. Είναι δερματολογικά και κλινικά ελεγμένα και φέρουν το σήμα CE. Για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή υποδημάτων EMO κάντε κλικ εδώ!

002213

003301100350110035041

 

3. Ορθοπεδικά εξατομικευμένα υποδήματα κατόπιν λήψης μέτρων για παιδιά και ενήλικες (παραγγελίας)

     Τα εξατομικευμένα ορθοπεδικά υποδήματα προτείνονται στις περιπτώσεις όπου τα ορθοπεδικά μαζικής παραγωγής υποδήματα δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ή τις παραμορφώσεις των πελμάτων ενός ασθενή. Τέτοιες περιπτώσεις είναι:

- Όταν το πέλμα είναι πολύ μακρύ, πολύ κοντό ή πολύ φαρδύ για να χωρέσει σε υπόδημα μαζικής παραγωγής,

- όταν το πέλμα είναι υπερβολικά παραμορφωμένο όπως π.χ στην κεκαμένη μη διορθώσιμη ραιβοϊπποποδία 

- σε παιδιά ηλικίας 1-6 ετών που πάσχουν από μηχανικές δυσλειτουργίες στις αρθρώσεις των πελμάτων όπως π.χ βλαισοπλατυποδία, ραιβοποδία  

- όταν υπάρχει σοβαρή ραιβότητα ή βλαισότητα στο πρόσθιο πέλμα

- όταν υπάρχει σοβαρή, κεκαμένη (μη διορθώσιμη) βλαισοπλατυποδία όπως π.χ στην ρευματοειδή αρθρίτιδα 

- όταν το πέλμα είναι υπερβολικά πρησμένο ή έχει οίδημα

- όταν το διαβητικό πόδι έχει κλειστό έλκος και πρέπει να προστατευτεί με τη χρήση εξατομικευμένων ορθοτικών πελμάτων που είναι πολύ παχιά για να χωρέσουν σε υπόδημα μαζικής παραγωγής

- σε μηροκνημοποδικό ή κνημοποδικό κηδεμόνα έξω υποδήματος (Κλέτζακ)

P41207581

    Είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου στα μέτρα του ασθενή από ειδικό ορθοπεδικό τσαγκάρη της εταιρείας μας. Εξωτερικά αποτελούνται από δέρμα, σκληρή αντιολισθητική σόλα, μεγάλο άνοιγμα της γλώσσας για εύκολο φόρεμα, καθώς και ειδικά διαμορφωτήρια σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενή π.χ τακούνι Thomas, βράχυνση ανισοσκελίας, σφηνοειδής ανυψώσεις για τη διόρθωση βλαισοποδίας/ραιβοποδίας. Το σχέδιο και το χρώμα τους μπορεί να επιλεχθεί από τον ασθενή. Εσωτερικά αποτελούνται από δερμάτινη επένδυση, δερμάτινο πάτο και ανύψωση καμάρας εφόσον χρειάζεται. Τα μειονεκτήματα τους είναι το αυξημένο κόστος τους καθώς και ο περιορισμένος αριθμός σχεδίων. Ο χρόνος παράδοσής τους είναι συνήθως 15 εργάσιμες μέρες.

orthopedika paidika ypodimata

Ενδείξεις: Σοβαρές μηχανικές δυσλειτουργίες των αρθρώσεων των πελμάτων, σε περιπτώσεις όπου τα ορθοπεδικά υποδήματα μαζικής παραγωγής δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του ασθενή, σε παιδιά ηλικίας 1-6 ετών που πάρχουν από βλαισοπλατυποδία / ραιβοποδία, μεγάλες βραχύνσεις λόγω ανισοσκελίας 

 

4. Διαβητικά υποδήματα κατόπιν λήψης μέτρων (μαζικής παραγωγής ή παραγγελίας)

     Ο διαβήτης είναι η πιο συνηθισμένη αιτία ακρωτηριασμού των κάτω άκρων στην Ευρώπη και στην Αμερική. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας ο διαβητικός (και ιδιαίτερα αυτός που πάσχει από περιφερική νευροπάθεια) να φοράει σωστά διαβητικά υποδήματα, σε συνδυασμό με μαλακά απορροφητικά διαβητικά πέλματα, που θα έχουν ως σκοπό:

- να αποτρέπουν τις πελματιαίες και ραχιαίες υπερβολικές πιέσεις και τριβές

- να διαμοιράζουν τις φορτίσεις σε όλο το μήκος των πελμάτων 

- να διατηρούν προστατευμένο από πιέσεις το θεραπευμένο έλκος 

- να προστατέψουν το πέλμα αποτρέποντας τη δημιουργία έλκους   

 

Τα σωστά διαβητικά υποδήματα (ανεξάρτητα από το αν είναι μαζικής παραγωγής ή εξατομικευμένα) πρέπει να έχουν τα ακόλουθα κριτήρια:

- Να παραγγέλνονται κατόπιν λήψης μέτρων από τα πέλματα του ασθενή 

- Να εφαρμόζουν τέλεια στα πέλματα ως προς το μήκος, το πλάτος αλλά και το βάθος τους, χωρίς να τα πιέζουν

- Να αποτελούνται από μαλακή εσωτερική επένδυση (δέρμα, μεταξόλυκρα ή PPT) χωρίς ραφές σε όλο το μήκος τους, συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας

- Να έχουν καμπυλωτή μύτη (και όχι μυτερή) ακολουθώντας την φυσική ανατομία των δακτύλων 

- Να μην έχουν πάνω από 5-6 εκ. τακούνι

- Να περιλαμβάνουν μαλακό, απορροφητικό ορθωτικό πέλμα (εξατομικευμένο σε ασθενείς με πέλματα που είναι σε ρίσκο)

- Σκληρή αντιολισθητική σόλα με rocket bottom στην περιοχή των μεταταρσίων 

    Στην εταιρεία μας μπορείτε να προμηθευτείτε τα γερμανικά υποδήματα Lucro που είναι αναγνωρισμένα και κατάλληλα για το διαβητικό πόδι. Επίσης μπορούμε να κατασκευάσουμε εξατομικευμένα διαβητικά υποδήματα σε περιπτώσεις όπου τα μαζικής παραγωγής δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ή τις παραμορφώσεις των πελμάτων.   

Lucro SCHEIN γερμανικά διαβητικά υποδήματα μαζικής παραγωγής

    Τα διαβητικά υποδήματα Lucro είναι κατάλληλα για άντρες και γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη, νευροπάθειες, αρθρίτιδα, δυσκαμψία μεγάλου δακτύλου αλλά και παραμορφώσεις δακτύλων. Το κάθε νούμερο βγαίνει σε 4 διαφορετικά μεγέθη: Small, Medium, Wide, +10. Τα μεγέθη διαφοροποιούν το πλάτος και την περιφέρεια μεταταρσίων, την περιφέρεια κουντεπιέ, καθώς και το ύψος δακτύλων. Σαν αποτέλεσμα το υπόδημα διασφαλίζει την τέλεια εφαρμογή στο πέλμα, όσο παραμορφωμένο ή πρησμένο και αν είναι.

New Picture

    Εξωτερικά αποτελούνται από υψηλής ποιότητας μαλακό δέρμα, σκληρή δύσκαμπτη σόλα και μεγάλο άνοιγμα γλώσσας για εύκολο φόρεμα. Εσωτερικά περιλαμβάνουν μαλακή επένδυση, έλλειψη ραφών και μαλακό απορροφητικό πάτο 6-9 χιλ. ο οποίος μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με εξατομικευμένο διαβητικό πέλμα παραγγελίας. Τα Lucro είναι δερματολογικά και κλινικά ελεγμένα και φέρουν το σήμα πιστοποίησης CE. Για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή υποδημάτων Lucro κάντε κλικ εδώ!

RTEmagicC lucro schuhe classic kinetic.jpg

adada1qssqsrgrf

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το διαβητικό πόδι, τα διαβητικά υποδήματα και τα εξατομικευμένα διαβητικά ορθωτικά πέλματα κάντε κλικ στην ενότητα "Διαβητικό πόδι".

Ενδείξεις: Διαβήτης, περιφερική νευροπάθεια, περιφερική αρτηριοπάθεια, έλκος, παραμορφωμένο πόδι τύπου Σαρκό, διαβητικό πόδι με: πτώση μεταταρσίων, βλαισό δάκτυλο (κότσι), σφυροδακτυλία, γαμψοδακτυλία, πλατυποδία, ραιβοποδία ή κοιλοποδία.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(21 ψήφοι)
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration